Čišćenje oluka, olučnih sabirnika i vertikala

Čišćenje oluka, olučnih sabirnika i vertikala

Ukoliko ste postavili kompletan sistem oluka na vašu kuću, zgradu ili vikendicu, to ne znači da je sav posao završen i da više nema šta da bude urađeno povodom toga. Tokom čitave godine, mnogo toga može da dospe u Vaše oluke, cevi. Redovno održavanje i uklanjanje prljavštine iz vaših oluka ključan je faktor po pitanju trajanja Vaše limarije. Usled velikih vrućina i hladnoće, materijal se naglo rasteže ili skuplja, zalemljeni sastavi se često razdvajaju i pucaju, te dolazi do kapljanja prokišnjavanja.

Stoga je preporučljivo pregledati objekte bar tri puta godišnje. Neophodno je to raditi krajem jeseni, jer se tada u olucima nakupi velika količina lišća, granja i sl., te u tom slučaju dolazi do zadržavanja vode što može izazvati koroziju i propadanje materijala. Jednako je važno i u proleće proveriti da li se lim eventualno iskrivo pod težinom snega. Najbolja zaštita od toga jesu upravo snegobrani.

Čišćenje vertikala treba uvek vršiti od dole ka gore kako se ne bi još više skupljala prljavština u kolenima odvoda. No, i za to postoji rešenje – staviti sakupljače lišća sa gornje strane odvodnih cevi, sabirnika.

 

Servisne informacije

Promocija zbirke pesama "Srce u pustinji" u ponedeljak u Prometeju

03.12.2023
Promocija zbirke pesama "Srce u pustinjia" Zorana Marošana održaće se u ponedeljak, 4. decembra u Prometeju (Svetozara Miletića 16).
Detaljnije
Pogledaj sve